חוטים מחוברים
חוטים מחוברים
"העבודה החיצונית לעולם אינה זעירה אם העבודה הפנימית גדולה" מייסטר אקהרט
הדברים הקטנים, החיצוניים שאנחנו פוגשים כל יום בחיי השגרה שלנו הם אותם חוטים דקים שבהתייחסותנו אליהם , הקשבה וקבלה שלהם, אנחנו יכולים ליצור שינויים פנימיים , דרכם אנו נוגעים בנושאים מהותיים,
מה שמבדיל בין זה לבין עבודה ישירה על נושאי ליבה שיושבים מתחת ומניעים אותנו-זו הדרך ונקודת המוצא .
כל מצב שאנו פוגשים, הינו אינטראקציה שמתרחשת במרחב וזמן עם עצמנו ואנשים בסביבה, ובכול מצב שכזה טמונה הזדמנות להבין, ללמוד, לראות, לשפר, לשנות, לגדול.
לכן בבואנו לעשות עבודה פנימית כמו בהתמקדות למשל, אנחנו לא חייבים לשאול את עצמנו , מה הנושא המהותי שאני רוצה לעבוד עליו? במקום זה אנחנו יכולים לשאול את עצמנו, מה קרה לי היום או אתמול…שחשוב לי להבין או לבדוק, מה השפיע עלי ובאיזה דרך?
כשאנחנו מתחילים תהליך מתוך מקום כזה, זה נראה אפשרי, זה לא מאיים, זו דלת שאפשר לבחור להיכנס דרכה ולהגיע בדרך בטוחה וידידותית למקומות עמוקים יותר.
"עכשיו שאת מציעה לי לבחור נושא ממשהו שפגשתי היום, זה מתאים ומזמין אותי להתמקד בלי פחד, ודווקא יש לי מפגש מעניין מהיום…."
אותה אישה שהרגישה הקלה מעצם ההזמנה להביא נושא בנאלי שגרתי,…יכלה להתחבר לאינטראקציה שהייתה לה , דרכה היא נכנסה להתמקדות וגילתה עולם ומלואו, נפתחה בפניה הזדמנות לגעת בנושא ליבה שמלווה אותה כל חייה, היא יכלה לקבל עליו פרספקטיבה אחרת ושונה לגמרי ממה שהיא ידעה, האירוע הפשוט הפגיש אותה עם חוויה פנימית משמעותית, והנושא שממנו התחילה נתן לה בטחון ואפשר לה להיות מקבלת , מקשיבה, וידידותית כלפי עצמה ,להיות במקום משמעותי במרחב אותו מזמנת העבודה עם התמקדות.
שמתי לב שאנשים לא תמיד רוצים להיכנס לתוך עצמם, יש שם פחד מאי ודאות, "למה אני צריכה לחפור בתוך עצמי,…מי יודע מה אגלה שם…"
לחשוב בצורה כזו נשמע באמת כמו משהו לא נעים,
אני מציעה דרך שונה, אחרת להסתכל על הדברים, כמו לחשוב על מה היה לי היום שהייתי רוצה שיהיה אחרת? מה פגשתי היום שהפעיל אותי?
כשאנחנו נוגעים במצבים שגרתיים, שואלים שאלות "קטנות" …יש לנו אפשרות לרקום חוטים דקים, צעד אחר צעד, כשכול צעד קטן כזה פותח לנו עוד מרחב, מאוורר, מאפשר נשימה, רגיעה, שלווה, נותן בטחון שזה אפשרי….
אנחנו לא מסתערים על נושא, אוקיי ,עכשיו נביא את כל התותחים הכבדים ונפתח במלחמה, מאבק, במקרים כאלה אנחנו מגייסים הרבה כוח אנרגיה במנה אחת ובמקרים רבים נשארים מרוקנים הרבה לפני שהצלחנו לעשות שינוי ולשמר אותו, בהתמקדות ובחירת נושא לעבודה אנחנו הולכים בעדינות, בהקשבה ובכבוד לעצמנו, ואנחנו נוגעים בדברים משמעותיים דרך מפגש עם המציאות היום יומית, עם הדברים הפשוטים.
בעודי כותבת מילים אלה, מתקשרת קולגה שלי, "הייתה לי עכשיו שיחת טלפון והכתפיים שלי מכווצות , את יכולה לעשות איתי התמקדות על זה ?"
עשינו התמקדות בטלפון, היא הבינה דברים מאוד משמעותיים על עצמה דרך התנהלות השיחה, למזלה הטוב היא הייתה מודעת וקשובה לתחושות הגופניות שלה ולקחה את ההזדמנות לבדוק דרך התמקדות מה יש בכול הדבר הזה, משם התבהרו לה דברים חשובים שהיא יכולה לקחת מעשית לתוך החיים שלה.
בגישת הפסיכולוגיה החיובית נקודת המוצא של השאלה מאוד משמעותית האם אנחנו שואלים מתוך רצון לבדוק מה חסר ולא עובד, או האם אנחנו מתחילים מהמקום החזק ממה שטוב ומצליח.
נקודת המוצא ממשאבת אותנו, אנחנו יכולים להתחיל ממקום שיש בו אנרגיה, ממקום חזק, נוח, ותמיד בכול שלב של עבודה פנימית אפשר לחזור לשם, עבודה עם משאבים חיוביים חיצוניים ופנימיים מזמינה מקום בטוח לעבודה.
תפגשו את עצמכם דרך הדברים הפשוטים והקטנים של שגרת היום, אותם מצבים הם המראות לתוך מהותנו ובאמצעותם ניתנת לנו הזדמנות להתקדם.
רוצים ללמוד איך לעשות את זה? הצטרפו לקורסי התמקדות